HomeHistorieProdukten100 JaarShowroomContact

Wat hebben we nodig om een model te kunnen maken?

Om een model te kunnen maken hebben wij gegevens nodig. Of dit nu ontwerptekeningen of gedetailleerde bouwtekeningen zijn maakt niet zo heel erg veel uit. Bij het maken van een ontwerpmodel(designmodel) zijn er doorgaans niet erg veel meer gegevens dan wat ontwerptekeningen. Deze tekeningen en regelmatig (telefonisch) contact met de ontwerpers is meestal voldoende om een model te kunnen maken. In het geval van een uitgewerkt model is het meestal nodig om van alle details tekeningen te hebben. Indien mogelijk gaan we aan boord van het echte schip foto's maken van de details zodat we het model zo realistisch mogelijk kunnen maken.

 

3d freeswerk

Soms zijn er van de ontwerpen uitgewerkte 3d gegevens voorhanden. Met deze gegevens kunnen wij ook uit de voeten. We hebben contacten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in 3d freeswerk die voor ons dan ook rompen en indien mogelijk dekken en dergelijke kunnen frezen. Het materiaal waaruit de onderdelen worden gefreesd is polyurethaan. Een materiaal dat heel geschikt is voor dergelijk werk.

Cad-formaten waarmee gewerkt kan worden zijn: IGES, VDAFS, STEPS, CATIA-MODEL, Nutron (ProE), DXF, DWG.

 

Wat maakt Dubbelman Ridderkerk B.V.

Dubbelman Ridderkerk maakt scheepsmodellen en maquettes. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met het maken van zeer precieze schaalmodellen. Onder onze klantenkring bevinden zich zeer bekende werven en ontwerpers. Wij produceren meerdere scheepsmodellen per jaar. Deze modellen bevinden zich over de hele wereld. Ze zijn te zien op tentoonstellingen, bij bedrijven en in musea. Sommige  scheepseigenaren hebben de modellen thuis of in hun kantoor staan. Wij hebben gemerkt dat onze klanten modellen voor verschillende doeleinden gebruiken, namelijk:

- als eyecatcher op een tentoonstelling of  kantoor

- als hulpmiddel voor ontwerpers

- als hulpmiddel voor het verkopen van een ontwerp van een te bouwen schip   

- als hulpmiddel bij het verkopen van een dienst van een bedrijf

- als hulpmiddel bij het bouwen van het echte schip.

Deze doelen in ogenschouw genomen mede met het feit dat onze modellen van een zeer hoge kwaliteit en precisie zijn kunnen wij onze klanten daarbij verschillende uitvoeringen van de modellen aanbieden te weten:

- design modellen

- volledig uitgewerkte modellen

                                          

      

Maquette van een grond-was installatie voor BosKalis Dolman. Schaal 1 op 25 met een tafel oppervlak van 2,40 x 1,20

 

Model van motorjacht "Gallant Lady" schaal 1:50, lengte model ...cm, Royal de Vries bouwnummer ....

Design modellen

Deze modellen worden doorgaans gebruikt voor ontwerp- en commerciŽle doeleinden. De ontwerpers kunnen een zeer goede visuele impressie krijgen van hun ontwerp. Dat kan je met een model veel beter zien dan bijvoorbeeld een 3d impressie. De mensen die een ontwerp proberen te verkopen hebben met een model ook een extra troef in handen. Een potentiŽle klant ziet aan een model veel gemakkelijker het beoogde resultaat dan op een set tekeningen. Het is voor de klant en de ontwerpers veel gemakkelijker om wijzigingen door te voeren op een model. Design modellen worden uitgevoerd naar de wensen van de klant. In principe is alles mogelijk. Van opgeplakte ramen tot ingelegde ramen en van zeer eenvoudig meubilair tot uitgewerkt meubilair.  Zelfs het railingwerk kan op een designmodel worden gemaakt. De uitvoering blijft echter altijd van onze normale hoge standaard.     

       

Design model schaal 1:100, lengte model ... cm, Royal van Lent bouwnummer 801

Volledig gedetailleerde modellen

Deze modellen worden uitgevoerd zoals het echte schip er ook uitziet. Ze zijn zeer gedetailleerd en een lust voor het oog zoals de foto's laten zien. Alles wat op het echte schip aan de buitenkant zichtbaar is kunt u ook op het schaalmodel vinden. En indien de klant het wenst is het zelfs mogelijk om het inwendige van schip bij het model zichtbaar te maken.

 

Scheepsmodel, volledig uitgewerkt, schaal 1:50 - lengte model 90cm, Royal van Lent bouwnummer 797

   

Foto's van details met links, maindeck met ankerlier, midden sundeck met meubilair op het achterdek, rechts meubels bridgedeck en trappen naar sundeck en maindeck.